This page was printed from https://advancedtextilessource.com

Google headquarters tent-like roof takes shape

September 26th, 2019 / By: / EcoNote

Aerial shots have been released showing the progress on Google’s headquarters expansion. The campus in Mountain View, California, will be covered by a new fabric canopy that measures 595,000 square feet. It was designed by Bjarke Ingels Group (BIG) and Heatherwick Studio.  

The tent-like roof canopy was designed to regulate indoor climate, air quality and sound. The roof is made up of opaque curved rectangular and triangular sections that will be covered by solar panels, expected to create about four megawatts of power. The structure will also capture water for reuse. 

The ground level will be comprised of a series of pavilions wrapping around a public “green loop” that cuts through the building. Cafés and shops will line the artery, with the goal of enlivening the area and creating a social and retail destination open to both Google employees and the public.

The design team’s goals for indoor and outdoor spaces include native vegetation and habitats that support local biodiversity and create educational opportunities for the community.

Sources: designboom and Fast Company