This page was printed from https://advancedtextilessource.com

Now you see it…

May 9th, 2014 / By: / Out There

“Invisible Barn: An Architectural Folly Merging with Nature,” is a site-specific design proposal that re-contextualizes the landscape of  its environment by projecting the landscape onto the building. The project proposes to clad the barn-shaped structure in 5mil reflective mylar film with a clear UV coating, creating a mirrored piece that becomes a part of the grove’s trees and plants, the sky, the ground and its seasonal changes.

Chosen as a Folly 2014 Design Competition Notable Entry, the barn is shaped as a skinny and long parallelogram to elude the dense trees with openings with various sizes and depths that suggest windows and doors. This creates a visual trick that the framed openings are floating on air in the grove. The incisions that penetrate through the folly allow visitors to maneuver in, out, and around the structure. Its creators, Seung Teak Lee and Mi Jung Lim form Stpmj, a design practice based in New York.

The competition is sponsored by The Architectural League and Socrates Sculpture Park

 

stpmj.com